2013. december 27., péntek

DIY: Házi forrócsoki por

Bár még nincs annyira hideg, azért a téli estéken jól esik egy forró csokis ital, amivel a takaró alá bújhatsz és közben nézhetsz valami jó filmet vagy esetleg olvashatsz. Én imádom a forró csokit, csak az a baj, hogy nem tudom kivárni, amíg főzögetnem kell. De erre is van megoldás: az instant forró csoki! Az alábbi recept alapján még házilag is készíthetsz ilyen remek finomsághoz instant alapanyagot.

Hozzávalók (10 kisebb üvegnyi adaghoz): 4 csésze cukor, 1 vanília rúd belseje, 2 tábla keserű csokoládé, 1 tábla tejcsokoládé, 2 csésze kakaópor
Keverd össze egy tálban a cukrot, a kakaót, és a vaníliát. Törd kisebb darabokra a csokoládét, tedd az aprító gépbe, és daráld por állagúra. A két keveréket öntsd egybe, és keverd össze. Az elkészült forrócsoki port tedd üvegcsékbe, oszd szét tetszés szerint.
Az üvegcséket díszítheted üvegfestékkel, papírcetlivel vagy ami eszedbe jut. Ne felejtsd el az útmutatót: "Melegíts fel egy bögre tejet (mikróban kb. 2 perc), tegyél bele 8 teáskanál forrócsoki port, keverd össze, és kész is." A keverék szobahőmérsékleten kb. 6 hónapig áll el. 
A forrócsokit az igazi édesség rajongók felturbózhatják tejszínhabbal, pillecukorral, és/vagy mézeskaláccsal is.


1 megjegyzés:

  1. Szia! Az üvegek amibe töltötted mekkorák? Milyen űrmértékűek? Köszi :) Nagyon tetszik a recepted!! :)

    VálaszTörlés