2014. március 10., hétfő

Egészséges reggeli percek alatt

Már nagyon jól haladok a diétával, tornázok is mellette és valahogy egyre jobban vágyom a mozgásra. Inspirál a tavasz. Viszont úgy döntöttem, jobban odafigyelek az étkezésemre, így még jobb eredményeket érhetek el. Eddig figyeltem, hogy mennyit és mikor eszem, viszont most már azt is, hogy mit. Eddig lemehetett a szalonna is - persze akkor nagyon nem kellett már aznap többet ennem, viszont most már ideje az étrendemet is egészségesebbre cserélni.

Ma a reggelikészítés közben eszembe jutott, hogy meg is mutatom nektek, mit eszek én Bár nem volt szokásom reggelizni, mégis muszáj volt bevezetnem. Ráadásul az tapasztaltam, hogy ha reggel bőségesen eszem, akkor délig nem is leszek éhes. Ebédnél is eszem rendesen, de már valamivel kevésbé kalóriadús ételeket. Vacsorára pedig jöhet a leginkább diétás. Mi van ha éhes leszek napközben? Jöhet egy kis gyümi vagy paprika, esetleg cékla. Viszont ha rendesen iszok, akkor ez nem nagyon fordulhat elő. De semmiképp sem édeset, az csak növeli az étvágyadam. Citromos-gyömbéres víz. Fincsi. :)


Az is nagyon jó módszer, ha előre elkészítitek magatoknak az ennivalótokat, akár egy nappal vagy többel, mert ha ott van, amit ehettek, akkor nem csipegettek mást.


Íme, a mai reggelim. Azt hittem, kell a két szelet puffasztott rizs, de valahogy eggyel is jól laktam.



Így, fel is van címkézve. Persze nem muszáj eldöntenetek előre, hogy amiket összekészítettetek, mikor eszitek meg. 


Nem is hinnétek, milyen laktató lehet egy kis joghurt, túró és puffasztott rizs. Na, és hogy milyen finom.

A puffasztott rizs egyébként nagyon jó, mert nem kell sokat enned belőle, mégis eltelít és sok mindennel finom. Pár csepp méz vagy egy kis sajt és tökéletes reggeli. 

Egy marék müzli joghurttal. Az is csodás. Azért figyeljetek oda, ha joghurtot vesztek, mert megtévesztő lehet. Az ember azt hinné, hogy natúr joghurt a leginkább zsírszegény, pedig sok gyümölcsös alacsonyabb zsírtartalmú. 

Mindenféle tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök vagy sovány húsok közül válogathatunk, ha a reggeliről van szó. Az összeállításokban pedig határ a csillagos ég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése